Begeleiding - Werkwijze

Coaching kan heel verschillend worden ingevuld. Het is belangrijk om een coach te kiezen met wie je een goed contact ervaart en die methodes hanteert die bij je passen.  

Ik werk niet volgens een vast stramien of een bepaalde filosofie. Ik sluit in mijn benadering aan bij de thema's en stijl van de klant. Daarbij laat ik ook mezelf zien. Ik kan niet coachen als afstandelijke expert of objectieve observator: mijn persoonlijke ervaringen en eigenschappen zijn onderdeel van mijn instrumentarium.

Mijn rol is die van een deskundige en betrokken buitenstaander die luistert, soms doorvraagt, soms patronen verheldert, soms confronteert of uitdaagt en soms nieuwe informatie of invalshoeken aanbiedt. Ik stuur het gesprek in de richting van de kern van de zaak: wat houdt iemand bezig of wat wil zij of hij bereiken. Er is ruimte voor reflectie, bezinning en rust om te twijfelen en verkennen. En ik geef begrenzing zodat het proces naar concreet resultaat leidt.

Ik werk vaak voor mensen die in een of ander opzicht ongewoon zijn of in ongewone omstandigheden verkeren. Complexe problemen ontmoedigen mij niet en ik verdraag stagnatie. 

Het eerste gesprek breng ik alleen in rekening als er daarna van mijn diensten gebruik gemaakt wordt. 

_
_
_
__
__
__
Welkom
Actueel
Begeleiding
Hoogbegaafden
Nadere kennismaking
Verwijzingen
Contact
Blog
Downloads

'cause the soul of nobody knows, how a flower grows

Cat Stevens