Nadere kennismaking - De naam Kantlijn

Zoals een redacteur in de kantlijn van een tekst aanwijzingen aan een schrijver geeft, zo geef ik mensen in gesprekken aanwijzingen voor het verbeteren van hun persoonlijk of zakelijk functioneren. Een begeleider moet net als een redacteur de eigen ideeën over mooi, goed, normaal en gezond grotendeels loslaten, en de deskundigheid in dienst stellen van de doelen van de klant. Dat betekent niet dat ik geen grenzen stel of dat er geen confrontaties plaatsvinden. Maar de sturing die ik geef is gericht op de ontwikkeling van de klant. 

Kantlijn verwijst ook naar de marge van de maatschappij. Zelf heb ik me nooit thuis gevoeld in de main stream. Ik heb er niets op tegen en zet me er niet tegen af, maar het is mijn plek niet. Voor mijn oriëntatie in de wereld en voor mijn inspiratie, heb ik altijd geput uit de verhalen van mensen die niet op de gebaande paden liepen: van Pipi Langkous tot Nelson Mandela. 

In 2008 ontdekte ik tot mijn stomme verbazing dat mijn ongewoon-heid voortkwam uit hoogbegaafdheid. Toen begon ik te begrijpen waarom ik me bij kunstenaars, psychiatrisch patiënten en ondernemers altijd 'thuis' gevoeld heb. Hun psychologisch en emotioneel anders-zijn, vertoont overlap met de innerlijke kenmerken van hoogbegaafden. En ook zij leven grotendeels buiten de gebaande paden.

_
_
_
__
__
__
Welkom
Actueel
Begeleiding
Hoogbegaafden
Nadere kennismaking
Verwijzingen
Contact
Blog
Downloads

'cause the soul of nobody knows, how a flower grows

Cat Stevens