Blog - 121113 Mensa Fonds

KANTLIJN is Founding Friend, een van de eerste sponsoren, van het Mensa Fonds. Dit fonds is er om te stimuleren dat de talenten van hoogbegaafden worden benut en de betekenis van hoogbegaafdheid voor de samenleving meer zichtbaar wordt. Onder meer door het toekennen van Awards.

Het leuke van zulke acties is, dat het veel meer inspirerende voorbeelden onder de aandacht brengt dan alleen de prijswinnaars en overige genomineerden. Het bevordert zo de bewustwording. En die spin off moet je niet onderschatten.

Zelf wist ik bijvoorbeeld wel iemand die ik zou willen nomineren voor een Mensa Fonds Award. Iemand die voor mij ruim 40 jaar geleden 'het verschil maakte'. Maar ik wist ook dat hij niet graag publiekelijk bedankt zou willen worden. Daarom heb ik hem laten weten dat hij volgens mij in aanmerking komt voor een Mensa Fonds Award en dat ik hem niet zou nomineren. En inderdaad: hij was blij te horen wat zijn manier van werken voor me betekend had en net zo blij dat ik hem een podium en een zaal vol publiek bespaard had.

Het voorval waar het om ging, heb ik de afgelopen maanden aan een aantal vrienden en collega’s verteld. Zo heeft die gebeurtenis na decennia opnieuw een inspirerend effect. Met dank aan de mensen van het Mensa Fonds.

_
_
_
__
__
__
Welkom
Actueel
Begeleiding
Hoogbegaafden
Nadere kennismaking
Verwijzingen
Contact
Blog
Downloads

'cause the soul of nobody knows, how a flower grows

Cat Stevens